loulakis logo

loulakis.gr

Πληκτρολογήστε για να βρείτε ότι σας ενδιαφέρει (ελάχ. 3 γράμματα)

International web site - https://loulakis.eu

espa loulakis

Διακοσμητής (Εσ. Χώρων – Βιτρίνας)

Απόκτηση εξειδικευμένων εφοδίων γνώσης τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε εκπαιδευόμενο να μπορεί να μελετά, σχεδιάζει και επιβλέπει τα έργα που αναλαμβάνει, λαμβάνοντας υπόψη του τις ιδιαιτερότητες του χώρου και τις ανάγκες και προτιμήσεις του πελάτη.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

{“0″:”html-lang-direction”,”1″:”skiplinks”,”2″:[“images-titles”,”3″],”3″:[“link-targets”,”20″],”timestamp”:1720046656}

Περιγραφή

Περιγραφή

Tο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε εκπαιδευόμενο να αποκτήσει εφόδια ώστε να μπορεί να μελετά, σχεδιάζει και επιβλέπει τα έργα που αναλαμβάνει, λαμβάνοντας υπόψη του τις ιδιαιτερότητες του χώρου και τις ανάγκες και προτιμήσεις του πελάτη. Σήμερα το επάγγελμα του/της ∆ιακοσμητή/τριας (εσωτερικών χώρων – βιτρίνας) βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς τομείς της σύγχρονης κοινωνίας. Συνήθως εργάζεται σε γραφεία μελετών και κατασκευαστικών έργων διακόσμησης, σε κατασκευαστικές και εμπορικές εταιρείες, σε αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων, στη διαφήμιση.

Ορισμός του επαγγέλματος ή και της ειδικότητας

Ο/η ∆ιακοσμητής/τρια (εσωτερικών χώρων – βιτρίνας) ασχολείται με την διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων κατά τρόπο λειτουργικό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των πελατών, αλλά και η αισθητική στο σύγχρονο περιβάλλον.

Ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

 • Ίδρυση και λειτουργία επιχείρησης: Για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων δεν υφίσταται εξειδικευμένο νομοθετικό πλαίσιο ως προς την ίδρυση και λειτουργία επιχείρησης και εφαρμόζονται οι όροι και προϋποθέσεις του κοινού εταιρικού δικαίου.
 • Επαγγελματικά δικαιώματα: Ως προς την άσκηση του επαγγέλματος, αναφορά θα πρέπει να γίνει στο Π.Δ. 67/29-5-2009 (ΦΕΚ Α ́ 89/11- 06-2009), το οποίο αφορά την επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχιούχων του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΤΕΙ Αθήνας.
 • Πνευματικά δικαιώματα: Εμμέσως το επάγγελμα του ∆ιακοσμητή (εσωτερικών χώρων – βιτρίνας) λόγω της δημιουργικής και πνευματικής του διάστασης, διέπεται και από τη νομοθεσία περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και ειδικότερα το Ν. 2121/93 (ΦΕΚ Α’ 25/4-3-1993).
* Τα παραπάνω κείμενα αναφέρονται σε αποσπάσματα από το αντίστοιχο εγκεκριμένο επαγγελματικό περίγραμμα που υλοποιήθηκε από το Ε.Κε.Πις. με βάση το «Ε.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013» ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ 145 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΩΝ».

Τι θα μάθετε

Διδασκόμενο αντικείμενο:

 • Βασικές αρχές σχεδιασμού (ελεύθερο, γραμμικό σχέδιο)
 • Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός
 • Ιστορία τέχνης
 • Σχέδιο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή (δισδιάστατη & τρισδιάστατη σχεδίαση, φωτορεαλισμός)
 • Project (Σχεδιασμός πραγματικού έργου-τεχνολογία υλικών, βασικές αρχές διακόσμησης κ.α.)

Παρακολούθηση

Η σπουδή ολοκληρώνεται σε 330 ώρες και έχει μέγιστη διάρκεια έως ένα έτος. Στις ώρες περιλαμβάνεται η παρακολούθηση μαθημάτων που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς επίσης και οι εξατομικευμένες προγραμματισμένες συναντήσεις του συγκεκριμένου τμήματος. Ο ρυθμός παρακολούθησης μπορεί να διαφοροποιηθεί από τον συμμετέχοντα αρκεί να υλοποιηθεί το σύνολο των ωρών εντός του έτους.

Η παρακολούθηση μπορεί να υλοποιηθεί ως εξής:

 • Distance learning με διαδικτυακή παρακολούθηση ζωντανών και καταγεγραμμένων μαθημάτων και ζωντανές συναντήσεις με επιβλέποντες.
 • Δια ζώσης με παρακολούθηση εκπαιδευτικών ενοτήτων σε αίθουσα καθώς και συναντήσεις με επιβλέποντες.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

{“0″:”html-lang-direction”,”1″:”skiplinks”,”2″:[“images-titles”,”3″],”3″:[“link-targets”,”20″],”timestamp”:1720046656}

Για να κρατήσετε θέση και να ενημερωθείτε για περισσότερες λεπτομέρειες
καλέστε μας τώρα

Αίτηση ενημέρωσης

Συμπληρώστε την φόρμα με τα στοιχεία σας για να καταγράψουμε το ενδιαφέρον σας και να σας ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή σας.

Σημείωση: Η αποστολή των στοιχείων σας δεν δημιουργεί οποιαδήποτε δέσμευση αλλά ούτε κατοχυρώνει μια θέση.

  Το όνομα σας (απαραίτητο)

  Το επώνυμο σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Τηλέφωνο επικοινωνίας (απαραίτητο)

  Θέμα

  Το μήνυμά σας

  Αφού λάβουμε το μήνυμα, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν. Εφόσον αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την αποστολή, καλέσετε άμεσα στα τηλ: 210 3832800 - 210 3824164.


  Με την αποστολή δηλώνετε τη συγκατάθεσή σας για να λάβουμε τα παραπάνω δεδομένα και να σας ενημερώσουμε για τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας, σύμφωνα με την ισχύουσα Πολιτική Ασφαλείας Προσωπικών Δεδομένων. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοινοποιήσουμε τα στοιχεία σας σε τρίτους.


  Facebooklinkedinyoutubevimeoinstagram
  Μετάβαση στο περιεχόμενο