loulakis logo

loulakis.gr

Πληκτρολογήστε για να βρείτε ότι σας ενδιαφέρει (ελάχ. 3 γράμματα)

We are Hiring / Αναζητάμε Συνεργάτες - https://loulakis.gr/jobs/

espa loulakis

Νέο Autodesk Inventor 2022

inventor-2022

Νέα έκδοση Autodesk Inventor 2022

Η νέα έκδοση της σειράς Autodesk Inventor 2022 είναι ήδη διαθέσιμη από την Autodesk. Τα νέα χαρακτηριστικά δεν μπορεί παρά να ενθουσιάσουν τους χρήστες και να τους παρέχουν μια ολοκληρωτικά νέα εμπειρία σχεδιασμού. Τα νέα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες είναι τόσα πολλά και σημαντικά ώστε να είμαστε σε θέση να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη έκδοση της εφαρμογής. Αν και δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν όλα τα νέα χαρακτηριστικά σε ένα άρθρο δείτε παρακάτω μερικά από αυτά που ξεχωρίσαμε.

Model States

Σχεδόν πάντα κατά τον σχεδιασμό ενός αντικειμένου μελετώνται διάφορες παραλλαγές μέχρι να αποφασιστεί η τελική του εκδοχή. Τα σχέδια είναι παρόμοια αλλά διαφορετικά. Η διαχείριση των παραλλαγών τυπικά απαιτεί ίσως και διαφορετικά αρχεία αλλά σίγουρα την προσοχή του χειριστή προκειμένου να μη χαθεί κάποια απ τις εκδοχές του σχεδιασμού. Με τα Model States ο χειριστής μπορεί να δημιουργεί παραλλαγές του αντικειμένου οι οποίες θα σχετίζονται με πληθώρα χαρακτηριστικών όπως είναι οι διαστάσεις, επιμέρους σχεδιαστικές λεπτομέρειες, αλλαγή παραμέτρων κ.α. Οι διαφορετικές παραλλαγές είναι άμεσα διαθέσιμες με το πάτημα ενός κουμπιού και μπορούν εμφανίζονται κατ επιλογή ή ακόμα και παράλληλα. Επίσης οι παραλλαγές μπορούν να προσαρμόζονται άμεσα ως προς τις γενικότερες αλλαγές του αντικειμένου οπότε ο σχεδιασμός της τελικής παραλλαγής θα απαιτεί λιγότερο κόπο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια συνοπτική παρουσίαση δυνατοτήτων από την Autodesk.

 

Instance Properties

Κάθε συναρμολόγημα αποτελείται από διάφορα εξαρτήματα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου σε ένα συναρμολόγημα το ίδιο εξάρτημα μπορεί να εμφανίζεται σε παραλλαγές. Στην νέα έκδοση υπάρχει πλέον η δυνατότητα οργάνωσης παραλλαγών των εξαρτημάτων όπου όλα μαζί θα ανήκουν σε μια οικογένεια αλλά θα μπορούν να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. με αυτόν τον τρόπο η οργάνωση και διαχείριση του σχεδίου είναι ευκολότερη και πιο αποδοτική. Όλα τα παραπάνω φυσικά είναι απόλυτα συμβατά με τις λίστες προμέτρησης που παράγονται αυτόματα.

 

 

Simplification

Κατά τον σχεδιασμό αλλά και την παρουσίαση των αντικειμένων μια από τις πολύ σημαντικές δυνατότητες είναι η διαχείριση του βαθμού λεπτομέρειας. Εφόσον μελετάται ή παρουσιάζεται το σύνολο του αντικειμένου, η εμφάνιση των βασικών στοιχείων μπορεί να κάνει την κατανόηση και την διαχείριση αρκετά ευκολότερη. Στη συνέχεια όταν μελετάται η λεπτομέρεια θα πρέπει να εμφανίζονται όλα τα χαρακτηριστικά των αντικειμένων. Στη νέα έκδοση του Inventor 2022 όλα τα παραπάνω μπορούν να τροποποιούνται με δυναμικό τρόπο στο ίδιο σχέδιο.  Η δυνατότητα εμφάνισης και διαχείρισης του ίδιου αντικειμένου με διαφορετικό βαθμό λεπτομέρειας παρέχει σημαντική ευκολία τόσο κατά τον σχεδιασμό όσο και για την παρουσίαση.

Performance

Οι επιδόσεις της εφαρμογής σε κάθε νέα έκδοση βελτιώνονται σημαντικά. Στη συγκεκριμένη έκδοση έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην μεγαλύτερη αξιοποίηση της δύναμης GPU (αφορά στον επεξεργαστή της κάρτας γραφικών). Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούνται ακόμα καλύτερα οι νέες κάρτες γραφικών αφήνοντας στον κεντρικό επεξεργαστή περισσότερη δουλειά για τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Το αποτέλεσμα είναι η ακόμα ευκολότερη επεξεργασία ακόμα και μεγάλων συναρμολογημάτων.

Productivity

Η νέα έκδοση Inventor 2022 περιλαμβάνει και νέες σχεδιαστικές δυνατότητες. Για παράδειγμα η εντολή Fillet μπορεί να εφαρμοστεί με τρεις νέους διαφορετικούς τρόπους fillet, face fillet και full round fillet με δυναμικό τρόπο στο σχέδιο. Επίσης υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις σε ότι αφορά στην καρτέλα διαχείρισης ιδιοτήτων των αντικειμένων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα έκδοση διαθέτη πλήθος νέων αυτοματισμών όπως είναι για παράδειγμα η αυτόματη εφαρμογή διαστάσεων στις σελίδες εκτύπωσης βάση προτύπου που καθορίζει ο χρήστης ή και άλλες λειτουργίες οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την παραγωγικότητα.

Dark Theme

Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερες εφαρμογές, ακόμα και οι web browsers έχουν αρχίσει να παρέχουν την επιλογή Dark Theme. Στην εποχή που ζούμε οι ώρες μπροστά από μια οθόνη μπορεί να είναι πολλές. Οι νέες οθόνες παρέχουν λαμπρά και ξεκάθαρα γραφικά με έντονη αντίθεση. Η πολύωρη εργασία σε περιβάλλον με ανοικτά χρώματα σίγουρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και να κουράσει τον χειριστή.  Η επιλογή Dark Theme στο νέο Inventor 2022 μπορεί να είναι επίσης ένα από τα πολύ-αναμενόμενα νέα χαρακτηριστικά.

Interoperability Improvements

Αφήσαμε τη συγκεκριμένη περιγραφή τελευταία καθώς πιστεύουμε ότι είναι μια από τις σημαντικότερες μεταξύ των νέων δυνατοτήτων. Η Autodesk κάθε χρόνο βελτιώνει σημαντικά την δια λειτουργικότητα των εφαρμογών της. Για αυτή τη χρονιά το νέο Inventor 2022 παρουσιάζει μια μεγάλη εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα. Έτσι πλέον η νέα έκδοση μπορεί να έχει απευθείας σύνδεση με τις εφαρμογές Fusion 360 και Revit.

Διασύνδεση με εφαρμογή Revit

Ειδικότερα σε ότι αφορά στη διασύνδεση με την εφαρμογή Revit, το αποτέλεσμα της διασύνδεσης είναι εντυπωσιακό. Για παράδειγμα έστω ότι μελετάται ένας βιομηχανικός χώρος με μηχανήματα γραμμής παραγωγής. Ο αρχιτέκτονας μπορεί να μελετάει το κτήριο ενώ ο μηχανολόγος μπορεί να μελετάει το συναρμολόγημα της γραμμής παραγωγής. Ο χειριστής του Inventor 2022 μπορεί να επιλέξει το συναρμολόγημα και να το μετατρέψει σε στοιχείο Revit. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να αποφασίσει τον βαθμό λεπτομέρειας εμφάνισης του συναρμολογήματος και να μην εμφανίσει όλα τα στοιχεία. Για παράδειγμα μπορεί να μην χρειάζεται να εμφανίζονται βίδες, μικρο εξαρτήματα κ.ά. τα οποία θα επιβάρυναν τον ψηφιακό μοντέλο χωρίς λόγο. Αφού δημιουργηθεί το στοιχείο, ο χειριστής Revit θα μπορέσει να το εισάγει στο σχέδιο του Revit και να το εμφανίσει στη σωστή θέση. Με αυτόν τον τρόπο τα σχέδια του θα έχουν πληρότητα και θα είναι απόλυτα κατανοητά. Εφόσον στη στη συνέχεια τροποποιηθεί το συναρμολόγημα στο Inventor 2022 θα είναι δυνατή η αυτόματη ενημέρωση των αρχείων του Revit. Με αυτόν τον τρόπο δεν απαιτείται πλέον πολύ προσπάθεια για τη σωστή οργάνωση και διαχείριση της συνολικής πληροφορίας του έργου.

 

 

Πληροφορίες για το Inventor 2022

Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Autodesk Inventor 2022 στη σελίδα της Autodesk https://www.autodesk.com/products/inventor/. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε διάφορες εκδόσεις ανάλογα με τις ανάγκες καθώς και ως τμήμα σουίτας μαζί με άλλες εφαρμογές. Επίσης δίδεται η δυνατότητα για χρήση εκπαιδευτικής άδειας εφόσον έχετε φοιτητική ιδιότητα ή εφόσον παρακολουθήσετε τα μαθήματα που διοργανώνουμε. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε συνοπτικά όλες τις νέες δυνατότητες για το Autodesk Inventor 2022.

 

 

Μαθήματα Inventor

Το επόμενο σεμινάριο για την εκπαίδευση με εισηγητή στο νέο Autodesk Inventor 2022 θα ξεκινήσει σύντομα.

Σεμινάριo/Webinar: Autodesk Inventor Βασικό (Σχεδιασμός Parts)

Σεμινάριo/Webinar: Autodesk Inventor Βασικό (Σχεδιασμός Parts)
Πιστοποιημένο σεμινάριο / webinar για την εφαρμογή Autodesk Inventor με την οποία μπορούν να σχεδιαστούν παραμετρικά μηχανολογικά συναρμολογήματα.
Τα μαθήματα καταγράφονται και είναι διαθέσιμα για άμεση παρακολούθηση και εκτός ζωντανών μαθημάτων.

Find out more
Webinar / Σεμινάριο, Καποδιστρίου 2
Αθήνα, Αττική 10682 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

 

Ο Χρόνης Λουλάκης σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. και Εσωτερική Αρχιτεκτονική στο Π.Α.Δ.Α. Είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Λουλάκης και Συνεργάτες, εκπαιδευτής εκπαιδευτών, πιστοποιημένος εισηγητής Autodesk και Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Autodesk Authorized Trainer, Author, Consultant. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων για τις εφαρμογές Autodesk Revit και 3ds Μax τα οποία πωλούνται σε Ελλάδα και Κύπρο και που διανέμονται σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ειδικεύεται στην οργάνωση και την συμβουλευτική εταιριών διαχείρισης κατασκευαστικών έργων και μελετών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

help-post-signature-chr

Facebook Page


Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Δείτε σχετικά με το άρθρο


 

 

Facebooklinkedinyoutubevimeoinstagram
Comments are closed.