loulakis logo

loulakis.gr

Πληκτρολογήστε για να βρείτε ότι σας ενδιαφέρει (ελάχ. 3 γράμματα)

International web site - https://loulakis.eu

espa loulakis

Οι δραστηριότητες μας (βίντεο)

Γενική Παρουσίαση

Το “Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Λουλάκης Πολυχρόνης & Συνεργάτες” αδειοδοτημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση της εφαρμογής τεχνολογιών, στις τέχνες, και στις ψηφιακές εφαρμογές σχεδίασης όλων των ειδικοτήτων. «Το Εργαστήρι Σχεδίου» δημιουργήθηκε με σκοπό να καθοδηγήσει όλους εκείνους που θέλουν να καλλιεργήσουν ή να αναπτύξουν τις βασικές αρχές αντίληψης του σχεδιασμού. Δίνει τη δυνατότητα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτατη Σχολή καλών τεχνών, σε τμήματα αρχιτεκτονικής, διακόσμησης, φωτογραφίας και γραφιστικής, σε σχολές του εξωτερικού κ.ά.


Ζωγραφική και κίνηση για παιδιά

Μέσα από την πρώτη επαφή και εμπειρία με τη ζωγραφική, δημιουργείται για το παιδί ένας νέος μαγικός κόσμος φτιαγμένος με σχέδιο και χρώμα έχοντας ως οδηγό το ένστικτο. Πίσω από αυτήν τη δημιουργική απασχόληση, ειδικά στις μικρές ηλικίες, κρύβεται μια ολόκληρη διαδικασία κοινωνικοποίησης. Η ενασχόληση με τα εικαστικά το κάνει παρατηρητικό, του δίνει αυτοπεποίθηση, καλλιεργεί την αισθητική του, συμβάλλει στην δημιουργία κριτικής σκέψης, δίνει ώθηση στις έννοιες της συνεργασίας και της επικοινωνίας, ευνοεί τη συναισθηματική ανάπτυξη του και φυσικά του παρέχει ωφέλιμο χρόνο μακριά από βλαβερές ασχολίες.

Περισσότερα


Μαθήματα Comic

Το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Λουλάκης Πολυχρόνης & Συνεργάτες και Το Εργαστήρι Σχεδίου οργανώνουν μαθήματα για όσους αγαπούν τη ζωγραφική και το σκίτσο και θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις στο χώρο του Comic και της ψηφιακής εικονογράφησης. Η επιλογή τους μπορεί να είναι είτε γιατί θέλουν δημιουργήσουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές γνώσεων για την πρόσβαση τους σε ξένα πανεπιστήμια είτε για να δημιουργήσουν νέες επαγγελματικές δεξιότητες και ευκαιρίες.

Περισσότερα


Έκθεση Workshop 2014 – Γιάννης Τσεκλένης

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η έκθεση με κύριο θέμα: Design Workshop “Εμπνέομαι και δημιουργώ από το έργο του Γιάννη Τσεκλένη”. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν εκτός των άλλων, οι υλοποιημένες ιδέες των συμμετεχόντων. Οι καλύτερες ιδέες βραβεύθηκαν από την ψηφοφορία των επισκεπτών της έκθεσης. Ο επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ο Γιάννης Τσεκλένης μίλησε και πάλι στο κοινό για θέματα που αφορούν στο design.

Περισσότερα


Βραδιά Τέχνης & Τεχνολογίας

Η εκδήλωση Βραδιά Τέχνης & Τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου 2012 στην Αθήνα. Η βραδιά περιλάμβανε Έκθεση έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής, δημιουργίας portfolio κ.ά., Παρουσίαση με θέμα “Τέχνη και Τεχνολογία”, Συναυλία ορχηστρικής μουσικής του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη, Κλήρωση έξι (6) υποτροφιών όλων των ειδικοτήτων.

Τέχνη:

Η έκθεση αφορά σε έργα υποψηφίων για τις σχολές Καλών Τεχνών, για τις σχολές Αρχιτεκτονικής (τόσο των εισαγωγικών όσο και κατατακτηρίων εξετάσεων) Διακόσμησης, Γραφιστικής και Φωτογραφίας. Στο πλαίσιο της ομαδικής αυτής έκθεσης συμμετέχουν επίσης υποψήφιοι φοιτητές του εξωτερικού τόσο σε προπτυχιακά όσο και σε Μεταπτυχιακά τμήματα  Καλών Τεχνών, Αρχιτεκτονικής και Βιομηχανικού Σχεδίου. Οι κατηγορίες των έργων της έκθεσης είναι:  Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο, Δημιουργία Portfolio, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική.

Τεχνολογία: Παρουσιάστηκαν απόψεις για τη σχέση της Τέχνης με την Τεχνολογία και πώς αυτή επηρεάζει όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τον χώρο. Η παρουσίαση έγινε μέσω ενός βίντεο έτσι ώστε να είναι δυνατή η προβολή και στην ψηφιακή έκθεση. Το βίντεο περιλαμβάνει απόψεις για την Τέχνη και την Τεχνολογία  μέσα από τις εμπειρίες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον χώρο. Δείτε το βίντεο.

Περισσότερα


Δείτε περισσότερα στο Vimeo

Μετάβαση στο περιεχόμενο